APELSINI-POLENTAKOOK
Apelsinimaitseline kuldkollane polenta- ehk maisimannakook,
mida immutatakse apelsinisiirupiga.
Siinkohal on retsept BBC Good Food`is toodud algkogustega. Suhkrut võib koogi sisse oluliselt vähem panna, kuna ka siirup on magus.
250 g toasooja võid
150 g suhkrut
4 suurt muna
140 g polentat ehk maisimannat
200 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 apelsini riivitud koor
Apelsinisiirup:
1 apelsini mahl
100 g suhkrut
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval vahustades
munad, siis omavahel segatud polenta, jahu, küpsetuspulber ja riivitud
apelsinikoor.
Tõsta tainas võitatud 24 cm koogivormi. Küpseta 160kraadises
ahjus umbes 45 minutit, kuni kook on kenasti kerkinud ja pealt kuldne. Võta
kook ahjust välja ja lase metallrestil jahtuda.
Siirupi jaoks sega väikeses potis suhkur ja apelsinimahl
ning kuumuta keemiseni. Keeda tasakesi umbes 5 minutit, siis lase jahtuda.
Nirista jahtunud apelsinisiirup jahtunud apelsinikoogile.
Kommentaarid
Postita kommentaar