POLENTAKOOK

APELSINI-POLENTAKOOK 

Apelsinimaitseline kuldkollane polenta- ehk maisimannakook, mida immutatakse apelsinisiirupiga.

Siinkohal on retsept BBC Good Food`is toodud algkogustega.  Suhkrut  võib koogi sisse oluliselt vähem panna, kuna ka siirup on magus.

250 g toasooja võid

150 g suhkrut

4 suurt muna

140 g polentat ehk maisimannat

200 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

1 apelsini riivitud koor 

Apelsinisiirup:

1 apelsini mahl

100 g suhkrut

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval vahustades munad, siis omavahel segatud polenta, jahu, küpsetuspulber ja riivitud apelsinikoor.

Tõsta tainas võitatud 24 cm koogivormi. Küpseta 160kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni kook on kenasti kerkinud ja pealt kuldne. Võta kook ahjust välja ja lase metallrestil jahtuda.

Siirupi jaoks sega väikeses potis suhkur ja apelsinimahl ning kuumuta keemiseni. Keeda tasakesi umbes 5 minutit, siis lase jahtuda. Nirista jahtunud apelsinisiirup jahtunud apelsinikoogile.



Kommentaarid