SHIITAKE SEENTE KASTE KÄSITÖÖPASTAGA

Pastataigen Itaalia kokkadelt

2 muna

200g jahu

oliiviõli

(Tegime nii, et kaussi lahtilöödud muna ja veidi õli segasime vähese soolaga ja siis hakkasime jahu lisama …)

Pane jahu lauale hunnikusse. Tee süvend keskele. Aseta sinna muna ja õli. Sega need jahuga ettevaatlikult. Seejärel hakka sõtkuma, kuniks tekib tihe ja kõva taigen. Kata see kilega. Lase sel seista pool kuni tund aega.

Tee käed jahuseks ning vajuta taigen lapikuks. Aja taigen läbi masina. Iga korraga reguleeri masina vahe kitsamaks.

Vormi taignast pastamasinaga sobiva kujuga pastatooted.

Lase neil natukest aega kuivada .

Enne ribade tegemist puista taigna peale veidikene jahu.

Pane vesi keema. Tee see kergelt soolaseks.

Lisa lusika täis õli, et pasta kokku ei kleepuks.

Siis lisa pasta ning sega seda puulusikaga, et pasta ei tõmbuks klompi. Võta pasta veest välja ja serveeri.

 

Kastmeks seened küüslauguga

2 sl õli

1 hakitud sibul

350 g värskeid šampinjone või shiitake seeni

peekonit

6 küüslauguküünt

1 dl riivitud parmesani

0.5 tl soola

1-2 dl pastakeeduvett

Serveerimiseks:

1 dl riivitud parmesani

värsket peterselli või tk basiilikut

 

Tükelda sibulad, küüslauk ja seened. Kuumuta pannil õli, lisa sibul-seened-küüslauk ja prae läbi. Kuumuta segades, kuni vedelik on aurustunud ja seened värvi saanud.

Keeda pasta al dente. Kurna, aga jäta 2 dl keeduvedelikku kastme jaoks.

Sega seenesegu ja riivitud parmesan pasta hulka, siis lisa 1-2 dl pastakeeduvett.

Serveerimisel lisa hakitud peterselli või basiilikut, parmesanilaaste ja värsket salatit.



Kommentaarid