Pastataigen Itaalia kokkadelt
2
muna
200g
jahu
oliiviõli
(Tegime nii, et kaussi lahtilöödud muna ja veidi õli segasime vähese soolaga ja siis hakkasime jahu lisama …)
Pane jahu lauale hunnikusse. Tee süvend keskele. Aseta sinna muna ja õli. Sega need jahuga ettevaatlikult. Seejärel hakka sõtkuma, kuniks tekib tihe ja kõva taigen. Kata see kilega. Lase sel seista pool kuni tund aega.
Tee käed jahuseks ning vajuta taigen lapikuks. Aja taigen läbi masina. Iga korraga reguleeri masina vahe kitsamaks.
Vormi
taignast pastamasinaga sobiva kujuga pastatooted.
Lase
neil natukest aega kuivada .
Enne
ribade tegemist puista taigna peale veidikene jahu.
Pane
vesi keema. Tee see kergelt soolaseks.
Lisa
lusika täis õli, et pasta kokku ei kleepuks.
Siis
lisa pasta ning sega seda puulusikaga, et pasta ei tõmbuks klompi. Võta pasta
veest välja ja serveeri.
Kastmeks seened küüslauguga
2
sl õli
1
hakitud sibul
350
g värskeid šampinjone või shiitake seeni
peekonit
6
küüslauguküünt
1
dl riivitud parmesani
0.5
tl soola
1-2
dl pastakeeduvett
Serveerimiseks:
1
dl riivitud parmesani
värsket
peterselli või tk basiilikut
Tükelda
sibulad, küüslauk ja seened. Kuumuta pannil õli, lisa sibul-seened-küüslauk ja
prae läbi. Kuumuta segades, kuni vedelik on aurustunud ja seened värvi saanud.
Keeda
pasta al dente. Kurna, aga jäta 2 dl keeduvedelikku kastme jaoks.
Sega
seenesegu ja riivitud parmesan pasta hulka, siis lisa 1-2 dl
pastakeeduvett.
Serveerimisel
lisa hakitud peterselli või basiilikut, parmesanilaaste ja värsket salatit.
Kommentaarid
Postita kommentaar