TÄIDETUD ŠAMPINJONID

Täidetud hiidseened

suuri šampinjone (või nt portobellosid)
mozzarellat
aurutatud mungoa-läätse-kinoa segu
kuivatatud viigimarju
tuunikala vees
peekoniviile seente ümber
soola, pipart, maitseaineid

Pea meeles, seeni ei pese! Vajadusel puhasta kuiva pintsliga.
Eemalda seenejalg kübarat vigastamata. Kui seenekauss on liiga väike, uurista lusikaga suuremaks. Keera kübar küpsetusplaadile ja puista sisse veidi soola. 
Haki seenejalg ja väljakraabitud sisu koos sobivate või parajasti käepärast olevate ainetega täidiseks. Seentega sobivad hästi taimsed valgud, nt kaunviljad (meil oli nii uba kui läätse). Magususeks lisasime viigimarju. 
Midagi juustulist ikka alati ka. Klassika on sinihallitusjuustud, kuid meie kooslusega sobis ka mahedama maitsega mozzarella. Tuunikala oli lihtsalt üle ja panime ka selle segusse.
Ümber mässisime toorpeekoni viilu ja eelsoojendatud ahju.
200 kraadi juures umbes 20 minutit, kuniks juust sulab ja seen läbi kuumeneb.
Juurde sobib jahutatud valge vein või hele õlu.



Kommentaarid