1 kg bataati
100 g odrakruupe
50 g taluvõi
4 sibulat
8 küüslauguküünt
Veidi peekonit
praadimiseks õli
soola, pipart
Peske odrakruubid külma veega korralikult läbi,
pange vesi pliidile ning ajage keema. Asetage pestud kruubid keevasse vette,
lisage 1–2 sl soola. Keetke peaaegu pehmeks.
Koorige ja tükeldage bataat kuubikuteks ning pange
soolaga maitsestatud vette keema. Keetke umbes 20 minutit, kuni on pehme.
Tõstke kõrvale, lisage taluvõi ning maitseks sool ja pipar. Tampige ühtlaseks, kuid jätke ka mõned suuremad tükid.
Hakkige sibul ja küüslauk, pruunistage pannil koos peekonitükikestega kuldseks. Lisage pannile juurde keedetud kruubid ja röstige krõbedaks.
Segage enamik sibula-küüslaugu-kruubisegu
bataadipudru sisse (jätke kaunistuseks alles 1–2 sl).
Serveerige kuumalt, puistake peale sibula-peekoni-kruubisegu.
Kommentaarid
Postita kommentaar