Hasselbacki peedid kitsejuustu ja tüümianiga
Rootsist pärit lõõtsakartulid eeskujul valmistatud peedid
5 väiksemat peeti
oliiviõli
u 50 g kitsejuustu
pundike värsket tüümiani
sutsuke palsamiäädika kreemi (creme di balsamico)
u 1 sl kõrvitsaseemneid
soola, musta pipart
Koori peedid. Aseta poolik peet söögipulkade vahele. Lõika terava õhukese noaga peedid “triibuliseks”. Tee lõige söögipulkadeni, mitte lõpuni, nii et alt vaid väike riba jääks peeti koos hoidma.
Tõsta peedid ahjuvormi. Nirista peale oliiviõli.
Kata vorm fooliumiga. Küpseta 200 kraadi juures umbes poolteist tundi, kuni
peedid on pehmed. Küpsetamise kestus oleneb peetide suurusest. Tõsta seejärel
korraks ahjust välja, eemalda foolium.
Viiluta kitsejuust hästi õhukesteks viiludeks selliselt, et mahuksid peedi lõigete vahele. Piki juustutükid peediviilude vahele. Kui kasutad kreemisemat juustu, siis lükka noaga juust peedilõigete vahele. Päris igasse vahesse pole tarvis, üle ühe või kahe vahe on täitsa paras.
Küpseta veel ilma katteta umbes 10 minutit, kuni
juust on sulanud. Tõsta peedid ahjust. Nirista peale palsamiäädikat ja puista
kõrvitsaseemneid. Kui soovid, võid kõrvitsaseemneid eelnevalt röstida. Saputa
peetidele veel tüümianilehekesi ning maitsesta värskelt jahvatatud musta pipra
ja soola(helveste)ga.
Ahjus küpsetatud küüslauk
4 küüslaugupeadoliiviõli
soola
(vastavalt meeldivusele kuivatatud ürte)
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Lõika koorimata küüslaugupead laiuti kaheks ning aseta need plaadile, lõikepind ülalpool.
Surista peale õli ning raputa soola. Soovi korral lisa ürte.
Küpseta 200C juures 20 minutit.
![]() |
Meil küpsesid peedid ja küüslaugud koos |
Kommentaarid
Postita kommentaar