HASSELBACKI PEEDID JA AHJUKÜÜSLAUK

Hasselbacki peedid kitsejuustu ja tüümianiga

Rootsist pärit lõõtsakartulid eeskujul valmistatud peedid

5 väiksemat peeti

oliiviõli

u 50 g kitsejuustu

pundike värsket tüümiani

sutsuke palsamiäädika kreemi (creme di balsamico)

u 1 sl kõrvitsaseemneid

soola, musta pipart

Koori peedid. Aseta poolik peet söögipulkade vahele. Lõika terava õhukese noaga peedid “triibuliseks”. Tee lõige söögipulkadeni, mitte lõpuni, nii et alt vaid väike riba jääks peeti koos hoidma.

Tõsta peedid ahjuvormi. Nirista peale oliiviõli. Kata vorm fooliumiga. Küpseta 200 kraadi juures umbes poolteist tundi, kuni peedid on pehmed. Küpsetamise kestus oleneb peetide suurusest. Tõsta seejärel korraks ahjust välja, eemalda foolium.

Viiluta kitsejuust hästi õhukesteks viiludeks selliselt, et mahuksid peedi lõigete vahele. Piki juustutükid peediviilude vahele. Kui kasutad kreemisemat juustu, siis lükka noaga juust peedilõigete vahele. Päris igasse vahesse pole tarvis, üle ühe või kahe vahe on täitsa paras.

Küpseta veel ilma katteta umbes 10 minutit, kuni juust on sulanud. Tõsta peedid ahjust. Nirista peale palsamiäädikat ja puista kõrvitsaseemneid. Kui soovid, võid kõrvitsaseemneid eelnevalt röstida. Saputa peetidele veel tüümianilehekesi ning maitsesta värskelt jahvatatud musta pipra ja soola(helveste)ga.


Ahjus küpsetatud küüslauk

4 küüslaugupead
oliiviõli
soola
(vastavalt meeldivusele kuivatatud ürte)

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Lõika koorimata küüslaugupead laiuti kaheks ning aseta need plaadile, lõikepind ülalpool.
Surista peale õli ning raputa soola. Soovi korral lisa ürte.
Küpseta 200C juures 20 minutit.

Meil küpsesid peedid ja küüslaugud koos



Kommentaarid