KANAPIRUKAD FILOTAINAST ehk KOTOPITA

Kotopita tähendab tõlkes kanapirukat, kotopitakia väikeseid kanapirukaid. Jällegi, retsepte on palju ja erinevaid - mõned kombineerivad kana ja fetajuustu, mõned kana ja köögivilju.

Tuli 36 tk

550 g kana rinna- või kintsufileed

1 tk punane paprika

50 g feta juustu

1 sl oliiviõli

2 sl sidrunimahla ja poole sidruni riivitud koor

5 purustatud küüslauguküünt

1 tl soola, kasutasime sojakastet

260 g filo-tainast

50-75 g sulatatud võid

Haki kanafilee väikesteks kuubikuteks. Pese ja puhasta ja tükelda väikesteks kuubikuteks paprika.

Puhasta ja haki hästi peenikeseks küüslauk.

 Sega kausis kõik komponendid. Kata kauss kinni ja lase vähemalt tund aega maitsestuda.

 

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. 

Sulata või väikeses potis või kausis.

Võta filolehed pakendist välja vahetult enne kasutamist, sest õhuga kokku puutudes muutuvad lehed kiiresti rabedaks. Lõika, nii et saad neli piklikku ristkülikut (kokku siis ca 36-40 tainariba). Tõsta kõik lehed teineteise peale. (Võid teha ka suuremad pirukad, vastavalt sellele lõika ribade laius).

Pintselda pealmine filoleht kergelt sulavõiga. Tõsta lühema otsa juurde, umbes 3 cm kaugusele servast, supilusikatäis kanatäidist. Murra esmalt endapoolne tainaserv üle täidise, siis keera täidisega osa kolmnurgaks ühele poole, siis teisele poole, jne, kuni jõuad tainariba teise otsa.

Tõsta saadud filotainakolmnurk ahjuplaadile.

Nüüd pintselda järgmine filotainaleht sulavõiga jne. Tegutse üsna kiiresti, siis ei kuiva filotainas liigselt ära.

Kui kõik kolmnurgad on volditud, siis pintselda need pealt sulavõiga. Soovi korral puista peale seemneid.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni filotainarullid on kenasti kuldpruunid.




Kommentaarid