Salat:
125 g riisinuudleid (keetmata)
350 - 400 g Hiina kapsast, jääkapsast või muid salatilisi
3 suurt tomatit
120 g majoneesi
1 tl palsamiäädikat
1 tl soola
Praetud seened:
250 g suuremaid šampinjone või muid söögiseeni – meie kasutasime kukeseeni
2 sl õli
½ tl soola
2 tl paprikapulbrit
Keeda riisinuudlid al dente. Kurna ja loputa külma veega korralikult
läbi. Jäta nuudlid nõrguma. Samal ajal haki Hiina kapsas ribadeks ja aseta
suurde salatikaussi. Masseeri kapsas kätega läbi, siis kahaneb see tunduvalt ja
jääb mahlasem. Lisa tomatikuubikud, majonees, palsamiäädikas ja sool. Lõika
natuke riisinuudleid, siis segunevad need salatiga paremini. Lisa nuudlid
salatikaussi ja sega kõik läbi. Maitse ja lisa vajadusel soola.
Meil täna kukeseened, juba viilutatud ja puha. Viiluta šampinjonid suurteks viiludeks. Aja pann kuumaks ja vala sinna õli. Lisa šampinjoniviilud ja sool. Prae paar minutit, aeg-ajalt segades. Lisa paprikapulber, sega ja prae minut-paar. Eemalda kuumus.
Aseta ports salatit taldrikusse ja lisa kõige peale natuke praetud
seeni. Naudi!
Kommentaarid
Postita kommentaar