Kukeseenepirukas lehttaignal
500g pärmi-lehttainast
1l kukeseeni või 0,6l soolaseeni
200 g suitsukanaliha
1 sibul või porrulauk
100 g Merevaigu sulatatud juustu kukeseentega
100 ml 10% rõõska koort
natuke õli ja võid
vajadusel soola-pipart
Täidise jaoks haki seened, suitsukana ja sibul väikesteks tükkideks.
Prae pannil killukese või ja õli segus sibul ja lisa siis seened (soolaseeni
tuleks vajaduse korral eelnevalt kindlasti leotada, et nad liiga soolased
poleks). Nüüd lisa kana ja mõne aja pärast ka Merevaigu juust ning rõõsk koor.
Täidis peab jääma paksu seenekastme konsistentsiga, nii et vajadusel lisa veel
kas sulajuustu või rõõska koort. Hauta veidi ning tõsta tulelt ja lase jahtuda.
Rulli lehttaigen veidi õhemaks ristküliku suuruseks tükiks ja tõsta
küpsetuspaberile. Jaota täidis ühele taignapoolele ja tõsta peale teine
taignapool. Vajuta lahtised ääred kahvliga kinni ja tee piruka peale kahvliga
mõned augud. Soovi korral võid pealt määrida lahtiklopitud muna ja vee seguga.
Küpseta 180-200 kraadises ahjus u. 15-20 minutit, ehk kuni pirukas on pealt
ilusa kuldpruuni jumega. Lase veidi jahtuda ja lõika siis tükkideks.
Kommentaarid
Postita kommentaar