PIKK SAI KUKESEENETÄIDISEGA

Tainas:

0,5 pk (6 g) kuivpärmi

7 dl nisujahu

1 tl soola

1 tl suhkrut

2,5 dl käesooja vett

3 sl õli

Täidis:

2 sl võid

300 g kukeseeni

1 sibul

2 tl hakitud tilli

soola, pipart

0,5 karpi toorjuustu

2-3 dl riivitud juustu

 

Sega kuivpärm, sool ja suhkur jahuga, lisa soe vesi, toasoe õli ja sõtku taignaks. Lase rätikuga kaetult u. tund aega kerkida.

Samal ajal valmista ette täidis: haki seened ja sibul ning prae pannil võis. Maitsesta tilli, soola ja pipraga ning jäta jahtuma.

Jaga taigen kaheks ning rulli u. 20 x 35 cm suuruseks plaadiks. Määri mõlemale taignaplaadile toorjuust, lisa seenetäidis ning raputa peale riivjuustu. Keera mõlemad taignad pikemast servast alates rulli, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning keera otsad alla. Tee saiade pinnale terava noaga diagonaalsed sisselõiked ja määri saiad pealt kergelt õliga. Lase rätikuga kaetult kerkida ja kuumuta ahi 200 kraadini. Küpseta saiu 15-20 minutit ning lase rätiku all jahtuda.




Kommentaarid