Tainas:
0,5 pk (6 g) kuivpärmi
7 dl nisujahu
1 tl soola
1 tl suhkrut
2,5 dl käesooja vett
3 sl õli
Täidis:
2 sl võid
300 g kukeseeni
1 sibul
2 tl hakitud tilli
soola, pipart
0,5 karpi toorjuustu
2-3 dl riivitud juustu
Sega kuivpärm, sool ja suhkur jahuga, lisa soe
vesi, toasoe õli ja sõtku taignaks. Lase rätikuga kaetult u. tund aega kerkida.
Samal ajal valmista ette täidis: haki seened ja
sibul ning prae pannil võis. Maitsesta tilli, soola ja pipraga ning jäta
jahtuma.
Jaga taigen kaheks ning rulli u. 20 x 35 cm
suuruseks plaadiks. Määri mõlemale taignaplaadile toorjuust, lisa seenetäidis
ning raputa peale riivjuustu. Keera mõlemad taignad pikemast servast alates
rulli, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning keera otsad alla. Tee
saiade pinnale terava noaga diagonaalsed sisselõiked ja määri saiad pealt
kergelt õliga. Lase rätikuga kaetult kerkida ja kuumuta ahi 200 kraadini.
Küpseta saiu 15-20 minutit ning lase rätiku all jahtuda.
Kommentaarid
Postita kommentaar