ROOSA RISOTO

1 punane sibul

50 g võid

200 g risotoriisi

1 värskeltpressitud apelsini mahl 

1.5 l aedviljapuljongit

100 g Mascarpone´t või sulajuustu

soola, musta pipart

1keskmine peet

3 spl oliiviõli

0.5 tl tšilli (hakitud)


Haki sibul väikesteks kuubikuteks ning kuumuta võis pehmeks. Samal ajal tükelda peet väikesteks kuubikuteks ning lisa pannile. Kuumuta pannil kuni juurikad on peaaegu pehmed. Lisa riis ning sega hästi läbi. Kuumuta, kuni riis muutub kergelt klaasjaks. Lisa apelsinimahl ja kuumuta segades kuni vedeliku aurustumiseni. Alusta osade kaupa puljongi lisamist ja risoto segamist. Tee seda seni, kuni riis on soovitud küpsusega. Tõsta hulka sulajuust ning nii palju puljongit, et tulemus oleks sobiva voolava paksusega. Kontrolli maitsestust ja vajadusel lisa soola, musta pipart. Serveeri kuumalt.

Risoto hakkab valmima


Kommentaarid