SEAKÜLG SHANGHAI MOODI

Hong shao rou ehk seakülg Shanghai moodi on traditsiooniline Hiina roog, mis tähendab punaseks hautatud sealiha (红烧肉). Soovi korral võib lisada ka küüslauku ja ingverit.

400 g kamaraga seakülge

2 spl kookosõli

1 spl suhkrut

3 spl kuiva valget veini (ideaalis Shaoxing Hiina veini)

2 spl tumedat sojakastet

480 ml vett

Lõika sealiha parajateks ampsu suurusteks tükkideks. Aja potitäis vett keema, lisa sealiha tükid ja keeda 3 minutit. Tõsta lihatükid sõelale vest välja. Kuumuta pannil õli, lisa suhkur. Kui suhkur hakkab sulama, lisa liha.

Prae aegajalt segades keskmisel kuumusel kuni lihatükid on kuldsed. Nüüd lisa vein, sojakaste ja vesi. Sega läbi, keera kuumus madalaks ja kata pann kaanega.

Keeda 30 minutit kaetult ja võta seejärel pannilt kaas maha. Keeda edasi, kuni vesi on ära keenud, sega pidevalt, et kaste panni põhja ei kõrbeks. Tulemuseks peab olema pehme liha, mida katab läikiv punakaspruun glasuur.

Serveeri riisiga.



Kommentaarid