Hong shao rou ehk seakülg Shanghai moodi on traditsiooniline Hiina roog, mis tähendab punaseks hautatud sealiha (红烧肉). Soovi korral võib lisada ka küüslauku ja ingverit.
400 g kamaraga seakülge
2 spl kookosõli
1 spl suhkrut
3 spl kuiva valget veini (ideaalis Shaoxing Hiina
veini)
2 spl tumedat sojakastet
480 ml vett
Lõika sealiha parajateks ampsu suurusteks tükkideks. Aja potitäis vett keema, lisa sealiha tükid ja keeda 3 minutit. Tõsta lihatükid sõelale vest välja. Kuumuta pannil õli, lisa suhkur. Kui suhkur hakkab sulama, lisa liha.
Prae aegajalt segades keskmisel kuumusel kuni
lihatükid on kuldsed. Nüüd lisa vein, sojakaste ja vesi. Sega läbi, keera
kuumus madalaks ja kata pann kaanega.
Keeda 30 minutit kaetult ja võta seejärel pannilt
kaas maha. Keeda edasi, kuni vesi on ära keenud, sega pidevalt, et kaste panni
põhja ei kõrbeks. Tulemuseks peab olema pehme liha, mida katab läikiv
punakaspruun glasuur.
Serveeri riisiga.
Kommentaarid
Postita kommentaar