Tegime viiludena, sest aeg on lühike.
Lõikasime liha ristikiudu viiludeks ja määrisime marinaadiga kokku. Marineerimiseks aega ei olnud, läks kohe ahju. Ladusime paberiga ahjuplaadile ja küpsetasime eelsoojendatud ahjus umbes 40 minutit. Sõltub lihast.
Aega kulub vähemalt
2,5 h suure tüki küpsetamiseks
1,5 kg sealiha (sobib kaelakarbonaad, seljakarbonaad vm
hautamiseks paslik lihatükk)
3 sl mett
3 sl kanget sinepit
3 peeneks hakitud küüslauguküünt
sojakastet
värskelt jahvatatud musta pipart ja soola
Lõika seakamarasse ruudukujuline muster. Sega marinaadiks
sinep, mesi, küüslauk ja sojakaste, kuni moodustub ühtlane pastataoline mass.
Tõsta määritud liha kilekotti või õhukindlasse karpi ning jäta ööpäevaks
jahedasse marineeruma.
Tõsta liha välja ja puista selle pinnale veidi soola, aseta
liha küpsetuskotti, lisa veidi vett, lõika koti ülemisse nurka väike õhuauk
ning küpseta 150–160kraadises ahjus 1,5–2 tundi. Lõike siis kott pealt rohkem
lahti ja suurenda ahju kuumust 200 kraadini ning pruunista liha, kuni pealispind
saab kuldse jume.
Ahjust välja tõstes lase lihamahladel rahuneda, ära lõika
praadi lahti varem kui 15 min pärast. Soovi korral võid praeleemele koort
lisades valmistada maitsva kastme.
Kommentaarid
Postita kommentaar