SEAPRAAD

Seapraad mesises sinepimarinaadis

Tegime viiludena, sest aeg on lühike. 

Lõikasime liha ristikiudu viiludeks ja määrisime marinaadiga kokku. Marineerimiseks aega ei olnud, läks kohe ahju. Ladusime paberiga ahjuplaadile ja küpsetasime eelsoojendatud ahjus umbes 40 minutit. Sõltub lihast.

Aega kulub vähemalt 2,5 h suure tüki küpsetamiseks

1,5 kg sealiha (sobib kaelakarbonaad, seljakarbonaad vm hautamiseks paslik lihatükk)

3 sl mett

3 sl kanget sinepit

3 peeneks hakitud küüslauguküünt

sojakastet

värskelt jahvatatud musta pipart ja soola

Lõika seakamarasse ruudukujuline muster. Sega marinaadiks sinep, mesi, küüslauk ja sojakaste, kuni moodustub ühtlane pastataoline mass. Tõsta määritud liha kilekotti või õhukindlasse karpi ning jäta ööpäevaks jahedasse marineeruma.

Tõsta liha välja ja puista selle pinnale veidi soola, aseta liha küpsetuskotti, lisa veidi vett, lõika koti ülemisse nurka väike õhuauk ning küpseta 150–160kraadises ahjus 1,5–2 tundi. Lõike siis kott pealt rohkem lahti ja suurenda ahju kuumust 200 kraadini ning pruunista liha, kuni pealispind saab kuldse jume.

Ahjust välja tõstes lase lihamahladel rahuneda, ära lõika praadi lahti varem kui 15 min pärast. Soovi korral võid praeleemele koort lisades valmistada maitsva kastme.



Kommentaarid