ŠOKOLAADISED KÕRVITSAKOOGID

2 muna

2 dl kõrvitsapüreed

90 g suhkrut

50 g võid

0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljesuhkrut

1 tl kaneeli

näpuotsatäis soola

0,5 tl küpsetuspulbrit

120 g nisujahu

100 g tumedat šokolaadi

Kõrvitsapüree jaoks lõika kõrvits sektoriteks ja puhasta seemnetest, küpseta 180 kraadi juures ilma pöördõhuta u 25-35 minutit, olenevalt tükkide suurusest. Eemalda tükkidelt koor ning blenderda pehme viljaliha püreeks.

Sulata või ja lase veidi jahtuda. Klopi lahti munad ning sega kõrvitsapüree suhkru, vanilje ja sulavõiga. Sega kaneel, sool ja küpsetuspulber jahuga ühtlaseks ning lisa munasegule.

Haki 80 g tumedat šokolaadi ning lisa kaussi. Sega tainas ühtlaseks ja vala 20 x 20 cm küpsetuspaberiga kaetud vormi.

Küpseta kooki 180 kraadi juures 35 minutit, kuni küpsetis on helekuldne ning keskelt tikuga katsudes kuiv.

Sulata ülejäänud 20 g šokolaadi ja triibuta kas lusikaotsa või pritskotiga koogile. Lõika ruutudeks ja lase glasuuril taheneda.

Sobib ka portsjonvormides küpsetamiseks.




Kommentaarid