2 muna
2 dl kõrvitsapüreed
90 g suhkrut
50 g võid
0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljesuhkrut
1 tl kaneeli
näpuotsatäis soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
120 g nisujahu
100 g tumedat šokolaadi
Kõrvitsapüree jaoks lõika kõrvits sektoriteks ja
puhasta seemnetest, küpseta 180 kraadi juures ilma pöördõhuta u 25-35 minutit,
olenevalt tükkide suurusest. Eemalda tükkidelt koor ning blenderda pehme
viljaliha püreeks.
Sulata või ja lase veidi jahtuda. Klopi lahti munad
ning sega kõrvitsapüree suhkru, vanilje ja sulavõiga. Sega kaneel, sool ja
küpsetuspulber jahuga ühtlaseks ning lisa munasegule.
Haki 80 g tumedat šokolaadi ning lisa kaussi. Sega
tainas ühtlaseks ja vala 20 x 20 cm küpsetuspaberiga kaetud vormi.
Küpseta kooki 180 kraadi juures 35 minutit, kuni
küpsetis on helekuldne ning keskelt tikuga katsudes kuiv.
Sulata ülejäänud 20 g šokolaadi ja triibuta kas
lusikaotsa või pritskotiga koogile. Lõika ruutudeks ja lase glasuuril taheneda.
Sobib ka portsjonvormides küpsetamiseks.
Kommentaarid
Postita kommentaar