Kuulus briti 'Yorkshire pudding käib tavaliselt veiseprae ehk rostbiifi kõrvale.
75 g
nisujahu
1 muna
125 ml
piima või vett või nende segu
soola ja
musta pipart
2 sl
praerasva või õli
Sõelu jahu
kaussi, tee keskele süvend ja löö sinna muna. Sega muna vähehaaval jahuga,
klopi juurde piim, vesi ja maitseained.
Määri
neljakandiline ahjuvorm (28 x 18 cm) praerasvaga (või õliga) ja pane vorm 15
minutiks ahju kuumenema.
Tõsta vorm
ahjust välja ja vala tainas kuuma vormi. Pane vorm kiiresti ahju ülaossa tagasi
ja küpseta 25-30 minutit, kuni roog on kerkinud ja kuldpruuniks küpsenud.
Serveeri kohe, sest muidu muutub vormiroog pehmeks. Sobib täitmiseks lihatäidisega.
Best
Yorkshire Puddings
https://kodukokad.ee/yorkshire-puding/
3 muna
200 g piima
120 g jahu
soola,
maitsestamiseks
õli
Pane ahi
200 kraadile sooja. määri (12 auguga) muffinipanni pesad õliga ja pane tühi
pann ahju kuuma. vahepeal pane munad kaussi, klopi munadesse jahu, viimasena
lisa piim. Kui pann kuum, siis võta see ahjust, jaota taigen pesade vahel
võrdselt, jäta
pann u 20 minutiks ahju. Kui väga igav on, siis vaata ahju ukse taga, kuidas
koogid aukudest “välja ronivad”. serveeri soojalt, aga külmalt kaovad ka
märkamatult ära ;)
Kommentaarid
Postita kommentaar