YORKSHIRE'I PUDING

Kuulus briti 'Yorkshire pudding käib tavaliselt veiseprae ehk rostbiifi kõrvale.

75 g nisujahu

1 muna

125 ml piima või vett või nende segu

soola ja musta pipart

2 sl praerasva või õli

Sõelu jahu kaussi, tee keskele süvend ja löö sinna muna. Sega muna vähehaaval jahuga, klopi juurde piim, vesi ja maitseained.

Määri neljakandiline ahjuvorm (28 x 18 cm) praerasvaga (või õliga) ja pane vorm 15 minutiks ahju kuumenema. 

Tõsta vorm ahjust välja ja vala tainas kuuma vormi. Pane vorm kiiresti ahju ülaossa tagasi ja küpseta 25-30 minutit, kuni roog on kerkinud ja kuldpruuniks küpsenud.

Serveeri kohe, sest muidu muutub vormiroog pehmeks. Sobib täitmiseks lihatäidisega.


Best Yorkshire Puddings

https://kodukokad.ee/yorkshire-puding/

3 muna

200 g piima

120 g jahu

soola, maitsestamiseks

õli

Pane ahi 200 kraadile sooja. määri (12 auguga) muffinipanni pesad õliga ja pane tühi pann ahju kuuma. vahepeal pane munad kaussi, klopi munadesse jahu, viimasena lisa piim. Kui pann kuum, siis võta see ahjust, jaota taigen pesade vahel võrdselt, jäta pann u 20 minutiks ahju. Kui väga igav on, siis vaata ahju ukse taga, kuidas koogid aukudest “välja ronivad”. serveeri soojalt, aga külmalt kaovad ka märkamatult ära ;)





Kommentaarid