260 g munavalget (6 tk aga sõltub muna suurusest)
330 g suhkrut
1,5 sl sidrunimahla
30 g maisitärklist
100 g mandlilaastu või kookoshelbeid (paberile
puistamiseks)
Määri paber ka õliga, käega hõõru kerge
kihike.
Munavalge peab olema külm!
Pane ahi
eelsoojenema 170 kraadi ja valmista küpsetusplaat ette!
Alusta vahustamist ilma suhkruta, kui tekkivad
triibud, siis hakka edasi vahustades lisama osadena suhkrut, kõige lõpus
maisitärklis ja sidrunimahl. Peab olema siidine ja tihe.
Määri laiali õliga määritud ja puista üle mandlilaastudega ja kohe ahju! Ahjus peab olema 17 minutit! Aga ahjud on erinevad. Võta ahjust. Pealt võib olla kergel pruunikas. Lase veidi jahtuda ja kummuta teisele küpsetuspaberile, nii et mandlilaastud jääksid alla.
Lase lõpuni jahtuda. Määri peale kreem ja soovi korral moos või marjad. Keera rulli. Lase mõni tund külmikus seista, et kreem taheneks ja rull lõigates vormi hoiaks.
Proovime
pulbrikreemi
Kreemipulber
Vala 300 g külma piima kõrgesse anumasse, lisage
120 g kreemipulbrit ja vahustage miksriga u 3 minutit. Lisage siis 100 g pehmet
taluvõid ja vahustage veel u 2 minutit. Viimistlege maitse.
Võite kasutada seda kreemi vahukoorekreemile või
toorjuustukreemile lisamiseks.
Vahele sobib ka vahukoor või vahukoore-toorjuustukreem, paksem keedukreemi ja vahukoore segu. Kreem ei tohiks olla liiga vedel.
Kommentaarid
Postita kommentaar