BESEERULL

260 g munavalget (6 tk aga sõltub muna suurusest)

330 g suhkrut

1,5 sl sidrunimahla

30 g maisitärklist

100 g mandlilaastu või kookoshelbeid (paberile puistamiseks)

Määri paber ka õliga, käega hõõru kerge kihike.

Munavalge peab olema külm!

Pane ahi eelsoojenema 170 kraadi ja valmista küpsetusplaat ette!

Alusta vahustamist ilma suhkruta, kui tekkivad triibud, siis hakka edasi vahustades lisama osadena suhkrut, kõige lõpus maisitärklis ja sidrunimahl. Peab olema siidine ja tihe.

Määri laiali õliga määritud ja puista üle mandlilaastudega ja kohe ahju! Ahjus peab olema 17 minutit! Aga ahjud on erinevad. Võta ahjust. Pealt võib olla kergel pruunikas. Lase veidi jahtuda ja kummuta teisele küpsetuspaberile, nii et mandlilaastud jääksid alla. 

Lase lõpuni jahtuda. Määri peale kreem ja soovi korral moos või marjad. Keera rulli. Lase mõni tund külmikus seista, et kreem taheneks ja rull lõigates vormi hoiaks.


Proovime pulbrikreemi

Kreemipulber

Vala 300 g külma piima kõrgesse anumasse, lisage 120 g kreemipulbrit ja vahustage miksriga u 3 minutit. Lisage siis 100 g pehmet taluvõid ja vahustage veel u 2 minutit. Viimistlege maitse.

Võite kasutada seda kreemi vahukoorekreemile või toorjuustukreemile lisamiseks. 

Vahele sobib ka vahukoor või vahukoore-toorjuustukreem, paksem keedukreemi ja vahukoore segu. Kreem ei tohiks olla liiga vedel.




Kommentaarid