BULGURISALAT WALDORFI MEELEOLUS

Idee siit

Kasuta siin jämedalt jahvatatud bulgurit, sest need teevad salati tekstuuri nii hamba all kui ka taldrikul mõnusalt teraliseks. Kuulsat Waldorfi salatit meenutavad kreeka pähklid ja õunaviilud, majonees

Kogus: kolmele

Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad

1 spl õli

1 spl võid

200 g jämedalt jahvatatud bulgurit

350 ml keeva vett

1 tl soola

80 g kreeka pähklid

1  punane õun

1 peotäis värsket peterselli

100 g Hellmans majoneesi

0.5 tk värskelt pressitud sidruni mahla

1 tl mesi või agaavisiirup

 

1. Kuumuta poti põhjas õli ja võid ning prae bulguriterasid kuumas rasvas 1–2 minutit. Vala peale kuum vesi, lisa sool ja lase keema tõusta. Keeda 4–5 minutit, kuni suurem osa veest on imendunud. Tõsta pott tulelt ja lase bulguril kaane all 15–20 pehmeks küpseda. Lase jahtuda.

2. Vahepeal murenda suuremad pähklid sõrmedega veidi väiksemaks ja rösti kuumal kuival pannil 5–6 minutit. Poolita õun, eemalda seemnekoda ja lõika viljaliha õhukesteks liistakuteks. Pigista peale pisut sidrunimahla, et õun õhu käes tumedaks ei tõmbuks. Haki petersell.

3. Sega koostisained, vajadusel maitsesta agaavisiirupiga.

Tunnike külmas maitsestumist oleks ka hea


Esiplaanil bulgurisalat. Paremal singi-hiinakapsa-viinamarjasalat. Vorstid vasakult: kartuli-tanguvorst, lihavorst ja verivorst.


Kommentaarid