Kasuta
siin jämedalt jahvatatud bulgurit, sest need teevad salati tekstuuri nii hamba
all kui ka taldrikul mõnusalt teraliseks. Kuulsat Waldorfi salatit meenutavad kreeka pähklid ja õunaviilud, majonees
Kogus:
kolmele
Valmistusaeg:
20-40 min
Koostisosad
1
spl õli
1
spl võid
200
g jämedalt jahvatatud bulgurit
350
ml keeva vett
1 tl soola
80 g kreeka pähklid
1 punane õun
1
peotäis värsket peterselli
100
g Hellmans majoneesi
0.5
tk värskelt pressitud sidruni mahla
1 tl mesi või agaavisiirup
1. Kuumuta poti põhjas õli ja võid ning prae bulguriterasid kuumas rasvas 1–2 minutit. Vala peale kuum vesi, lisa sool ja lase keema tõusta. Keeda 4–5 minutit, kuni suurem osa veest on imendunud. Tõsta pott tulelt ja lase bulguril kaane all 15–20 pehmeks küpseda. Lase jahtuda.
2.
Vahepeal murenda suuremad pähklid sõrmedega veidi väiksemaks ja rösti kuumal
kuival pannil 5–6 minutit. Poolita õun, eemalda seemnekoda ja lõika viljaliha
õhukesteks liistakuteks. Pigista peale pisut sidrunimahla, et õun õhu käes
tumedaks ei tõmbuks. Haki petersell.
3. Sega
koostisained, vajadusel maitsesta agaavisiirupiga.
Tunnike
külmas maitsestumist oleks ka hea
![]() |
Esiplaanil bulgurisalat. Paremal singi-hiinakapsa-viinamarjasalat. Vorstid vasakult: kartuli-tanguvorst, lihavorst ja verivorst. |
Kommentaarid
Postita kommentaar