TANGZHONG MEETOD

Tangzhong on Jaapanist pärit küpsetusviis, mis teeb valmis toote imepehmeks ja et see toode seisab kauem värskena. Tainale lisatakse keedetud "jahusupp"  kuni 10% retseptis kasutatavast jahust  Kuna jahu seob vedelikku siis see keedetud "jahusupp" tõstab niiskustaset tainas 75% või rohkem.

Tangzhong kuklid

Keedad kõigepealt "jahusupp" ja jahuta see toatemperatuurile.

Paksendus (tangzhong)

170 gr vett

30 gr nisujahu

Sega kokku 30 gr jahu ja 170 gr vett. Kuumuta pidevalt segades keemiseni, madalda temperatuuri ja keeda madalal kuumusel pidevalt segades 4-5 min. Jahuta toatemperatuurile.

Kuklid:

600 gr nisujahu

 suhkrut

soola

Paksendus

näpuotsatäis soola

25 gr presspärmi

225 gr piima

2 muna

115 gr toasooja võid

määrimiseks muna


Sulata pärm toasoojas piimas. Lisa paksendus, munad, suhkur, sool. Lisa jahu jättes esialgu pisut alles, et tainas liiga kõva ei saaks, sõtku segamini. Vajadusel lisa kogu ülejäänud jahu. Olenevalt jahust võib juhtuda, et on vaja veel pisut lisaks. Viimasena sõtku sisse toasoe või. Sõtku hoolega ja kaua.

Kata tainas toidukilega ja lase kerkida kahekordseks (umbes 1,5 tundi).

(Kui on aega, võid taina kergelt kokku sõtkuda ja uuesti kergitada).

Tõsta taigen pärast kerkimist jahuga kaetud lauale, vormi kuklid.

Pane kuklid ahjuplaadile, ja lase veel 30-40 min rätiku all kerkida, muidu tekivad küpsetades rebendid (see ei ole tegelikult probleem, kuid näiteks vastlakukli puhul pole see kombeks). Pintselda pealt munaga ja küpseta kuldseks. Kui tahad mati pinnaga kuklit, siis ära munaga määri.




Kommentaarid