Tangzhong on Jaapanist pärit küpsetusviis, mis teeb valmis toote imepehmeks ja et see toode seisab kauem värskena. Tainale lisatakse keedetud "jahusupp" kuni 10% retseptis kasutatavast jahust Kuna jahu seob vedelikku siis see keedetud "jahusupp" tõstab niiskustaset tainas 75% või rohkem.
Tangzhong kuklid
Keedad kõigepealt "jahusupp" ja jahuta see toatemperatuurile.
Paksendus (tangzhong)
170 gr vett
30 gr nisujahu
Sega kokku 30 gr jahu ja 170 gr vett. Kuumuta pidevalt segades keemiseni, madalda temperatuuri ja keeda madalal kuumusel pidevalt segades 4-5 min. Jahuta toatemperatuurile.
Kuklid:
600 gr nisujahu
suhkrut
soola
Paksendus
näpuotsatäis soola
25 gr presspärmi
225 gr piima
2 muna
115 gr toasooja võid
määrimiseks muna
Sulata pärm toasoojas piimas. Lisa paksendus, munad, suhkur, sool. Lisa jahu jättes esialgu pisut alles, et tainas liiga kõva ei saaks, sõtku segamini. Vajadusel lisa kogu ülejäänud jahu. Olenevalt jahust võib juhtuda, et on vaja veel pisut lisaks. Viimasena sõtku sisse toasoe või. Sõtku hoolega ja kaua.
Kata tainas toidukilega ja lase kerkida kahekordseks (umbes 1,5 tundi).
(Kui on aega, võid taina kergelt kokku sõtkuda ja uuesti kergitada).
Tõsta taigen pärast kerkimist jahuga kaetud lauale, vormi kuklid.
Pane kuklid ahjuplaadile, ja lase veel 30-40 min rätiku all kerkida, muidu tekivad küpsetades rebendid (see ei ole tegelikult probleem, kuid näiteks vastlakukli puhul pole see kombeks). Pintselda
pealt munaga ja küpseta kuldseks. Kui tahad mati pinnaga kuklit, siis ära munaga määri.
Kommentaarid
Postita kommentaar