Kartulikorbikesed
vene köök
Tegime 12 tk, aga võib teha väiksemad.
Eriti hästi sobis külma keefiribaasil tehtud külmsupiga.
2 muna + 1 tl soola + 3 sl suhkrut + 300 ml
sooja piima kloppida vispliga lahti
Lisada niipalju jahu, et saab veel vispliga
segada
Lisada 50 g taimeõli ja 1 pakk kuiv
pärmi, pärast lisada nii palju jahu, et saad toreda pärmitaigna.
Kerkima kilega kaetult 1 tund
Sel ajal tee kartulipuder 1 kg kartulist,
50 g võid, soola ja parasjagu piima, et jääb paksem puder.
Kerkinud taigen vormi vorstiks ja siis
lõika tükid ja vormi need pallideks ja rulli ketasteks, nii umbes 8 cm
läbimõõdus.
Aseta kettad võiga määritud plaadile, ära
kasuta küpsetuspaberit, sest võiga määrimine annab krõbeda põhja. Suru
sõrmedega taignaketta serva kõrgemaks, jaga kartulipudru kuhjad korbikestele ja
määri munaga.
Lase 10 minutit kerkida, määri munaga ja
küpseta 180 kraadi juures 15 minutit
Määri siis veelkord munaga ja küpseta veel
5 minutit.
Söö ära!
Kommentaarid
Postita kommentaar