Kartulikorbikesed

 

Kartulikorbikesed vene köök

Tegime 12 tk, aga võib teha väiksemad. Eriti hästi sobis külma keefiribaasil tehtud külmsupiga.

2 muna + 1 tl soola + 3 sl suhkrut + 300 ml sooja piima kloppida vispliga lahti

Lisada niipalju jahu, et saab veel vispliga segada

Lisada 50 g taimeõli ja 1 pakk kuiv






pärmi, pärast lisada nii palju jahu, et saad toreda pärmitaigna.

Kerkima kilega kaetult 1 tund

Sel ajal tee kartulipuder 1 kg kartulist, 50 g võid, soola ja parasjagu piima, et jääb paksem puder.

Kerkinud taigen vormi vorstiks ja siis lõika tükid ja vormi need pallideks ja rulli ketasteks, nii umbes 8 cm läbimõõdus.

Aseta kettad võiga määritud plaadile, ära kasuta küpsetuspaberit, sest võiga määrimine annab krõbeda põhja. Suru sõrmedega taignaketta serva kõrgemaks, jaga kartulipudru kuhjad korbikestele ja määri munaga.

Lase 10 minutit kerkida, määri munaga ja küpseta 180 kraadi juures 15 minutit

Määri siis veelkord munaga ja küpseta veel 5 minutit.

Söö ära!

Kommentaarid