Seene lõhe kulebjaaka

 Seene lõhe kulebjaaka

Kulebjaaka on üks suuuuuur pirukas, muidugi võid ka mitu väiksemat teha

Koostisosad

200 g Riisihelbed

500 ml Vesi

750 g Lehttainas

400 g Lõhefilee

Sidrunimahl

Must pipar

Till (hakitud) – meil on kuivatatud täna

200 g Seened kuumtöödeldud

1 sl Või

Sool

Muna (määrimiseks)

Valmistamine

1. Vala riisihelbed soolaga maitsestatud keevasse vette, keeda paar minutit. Tõsta pott tulelt ja lase

kaane all 3 minutit veel haududa ning jahuta.

2. Rulli tainas u 50 x 30 cm ristkülikuks. Soovi korral lõika äärtest ribad piruka kaunistamiseks. Tõsta

tainaplaat küpsetuspaberile ahjuplaadile.

3. Laota jahtunud riisihelbed piki tainast ühele küljele u 10 cm laiuselt. Jäta otstesse ruumi taina

keeramiseks.

Lõika kalafilee viiludeks ja lao viilud riisile. Maitsesta sidrunimahla ja soolaga, raputa peale hakitud tilli.

4.Tükelda seened ja prae pannil, kuni vedelik eraldub. Lisa või ja kuumuta läbi, maitsesta soola ja

pipraga. Tõsta seened kalale.

5. Määri taina ääred munaga. Keera täidise peale esiteks lühemad ääred, siis pikem külg. Suru ääred

tihedalt kokku. Määri pealt munaga ja torka kahvliga augud sisse. Soovi korral lõika tainast ribad

kaunistuseks ja kaunista pirukas pealt. Küpseta 200-kraadises ahjus 25–30 minutit või kuni tainas on

kuldpruun ja krõbe.



Kommentaarid