Seene lõhe kulebjaaka
Kulebjaaka on üks suuuuuur pirukas, muidugi võid ka mitu väiksemat teha
Koostisosad
200 g Riisihelbed
500 ml Vesi
750 g Lehttainas
400 g Lõhefilee
Sidrunimahl
Must pipar
Till (hakitud) – meil on kuivatatud täna
200 g Seened kuumtöödeldud
1 sl Või
Sool
Muna (määrimiseks)
Valmistamine
1. Vala riisihelbed soolaga maitsestatud keevasse vette, keeda paar minutit. Tõsta pott tulelt ja lase
kaane all 3 minutit veel haududa ning jahuta.
2. Rulli tainas u 50 x 30 cm ristkülikuks. Soovi korral lõika äärtest ribad piruka kaunistamiseks. Tõsta
tainaplaat küpsetuspaberile ahjuplaadile.
3. Laota jahtunud riisihelbed piki tainast ühele küljele u 10 cm laiuselt. Jäta otstesse ruumi taina
keeramiseks.
Lõika kalafilee viiludeks ja lao viilud riisile. Maitsesta sidrunimahla ja soolaga, raputa peale hakitud tilli.
4.Tükelda seened ja prae pannil, kuni vedelik eraldub. Lisa või ja kuumuta läbi, maitsesta soola ja
pipraga. Tõsta seened kalale.
5. Määri taina ääred munaga. Keera täidise peale esiteks lühemad ääred, siis pikem külg. Suru ääred
tihedalt kokku. Määri pealt munaga ja torka kahvliga augud sisse. Soovi korral lõika tainast ribad
kaunistuseks ja kaunista pirukas pealt. Küpseta 200-kraadises ahjus 25–30 minutit või kuni tainas on
kuldpruun ja krõbe.
Kommentaarid
Postita kommentaar