Seenekroketid

 Seenekroketid

Kroketid on kogu maailmas populaarsed Prantsusmaalt pärit eelroog, mille nimi tuleneb tegusõnast

& quot; krookus & quot; - " hammustama & quot;. Kroketid valmistatakse peamiselt hakklihast koos erinevate köögiviljade

lisamisega, kuid võite valmistada seentest ja erinevatest ürtidest ka taimetoidukrokette. Neid saab

serveerida iseseisva roona või lisandina.

400 g kuumtöödeldud seeni

1 sibul

1-2 küüslauguküünt

Veidi õli sibula ja küüslaugu hautamiseks

150 g parmesani juust – lisa maitse järgi peenelt riivituna

1 muna

Jahu nii palju, et kroketid püsiksid koos

Sool – parmesan annab juba soolasust!, pipar

Riivsai veeretamiseks

Õli küpsetamiseks

Seentest sobivad pannil praetult aga ka kupatatud ja hästi kuivaks nõrutatud seened. Tükelda hästi

peeneks või aja läbi hakklihamasina või purusta seened köögikombainis.

Sibul ja küüslauk haki hästi peeneks ja hauta väheses õlis pehmeks. Jahuta veidi.

Sega seened, sibul, küüslauk, riivitud parmesan, muna ja pipar ühtlaseks massiks. Lisage jahu, et mass

püsiks koos. Mass peaks kannatama vorstiks vormimis, et otsast saaks lõigata jupid, need vormi märgade

kätega kroketiks , veereta riivsaias ja küpseta kuumas õlis.

Serveeri hapukoorega!





Kommentaarid