Seenekroketid
Kroketid on kogu maailmas populaarsed Prantsusmaalt pärit eelroog, mille nimi tuleneb tegusõnast
& quot; krookus & quot; - " hammustama & quot;. Kroketid valmistatakse peamiselt hakklihast koos erinevate köögiviljade
lisamisega, kuid võite valmistada seentest ja erinevatest ürtidest ka taimetoidukrokette. Neid saab
serveerida iseseisva roona või lisandina.
400 g kuumtöödeldud seeni
1 sibul
1-2 küüslauguküünt
Veidi õli sibula ja küüslaugu hautamiseks
150 g parmesani juust – lisa maitse järgi peenelt riivituna
1 muna
Jahu nii palju, et kroketid püsiksid koos
Sool – parmesan annab juba soolasust!, pipar
Riivsai veeretamiseks
Õli küpsetamiseks
Seentest sobivad pannil praetult aga ka kupatatud ja hästi kuivaks nõrutatud seened. Tükelda hästi
peeneks või aja läbi hakklihamasina või purusta seened köögikombainis.
Sibul ja küüslauk haki hästi peeneks ja hauta väheses õlis pehmeks. Jahuta veidi.
Sega seened, sibul, küüslauk, riivitud parmesan, muna ja pipar ühtlaseks massiks. Lisage jahu, et mass
püsiks koos. Mass peaks kannatama vorstiks vormimis, et otsast saaks lõigata jupid, need vormi märgade
kätega kroketiks , veereta riivsaias ja küpseta kuumas õlis.
Serveeri hapukoorega!
Kommentaarid
Postita kommentaar