Väikesed jogurtipontšikud
Mõnusalt pontsakad minipontšikud, mille
tainasse pole suhkrut lisatud.
Kogus: kaheksale
Koostisosad
1 tk Muna
200 g Kreeka jogurt
150 g Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
Sool
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor – täna
ei pane
Toiduõli
Tuhksuhkur
Valmistamine
1. Klopi muna jogurtiga läbi, pane juurde
soola ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning riivitud sidrunikoor. Sega
ühtlaseks – tainas peaks tulema üsna paks, aga mitte kõva (vajaduse korral lisa
sorts piima).
2. Kuumuta väikses potis toiduõli 180
kraadini. Võta teelusikaga tainast ning teise teelusika abil poeta see kuuma
õli sisse. Pane korraga õlisse 5–6 pontšikut, mitte rohkem – liiga palju
pontšikuid jahutab õli maha. Küpseta mõni minut, pontšikuid aeg-ajalt pöörates,
kuni need on kuldsed.
3. Tõsta köögipaberile tahenema, seejärel
puista peale ohtralt tuhksuhkrut ja serveeri. Šokolaadisõbrad võivad pontšikuid
hoopis sulašokolaadi sisse kasta!
Kommentaarid
Postita kommentaar