Väikesed jogurtipontšikud

 

Väikesed jogurtipontšikud

Mõnusalt pontsakad minipontšikud, mille tainasse pole suhkrut lisatud.

Kogus: kaheksale

 

Koostisosad

1 tk Muna

200 g Kreeka jogurt

150 g Nisujahu

1 tl Küpsetuspulber

Sool

1 tk Värskelt riivitud sidruni koor – täna ei pane

Toiduõli

Tuhksuhkur

Valmistamine

1. Klopi muna jogurtiga läbi, pane juurde soola ja küpsetuspulbriga segatud jahu ning riivitud sidrunikoor. Sega ühtlaseks – tainas peaks tulema üsna paks, aga mitte kõva (vajaduse korral lisa sorts piima).

 

2. Kuumuta väikses potis toiduõli 180 kraadini. Võta teelusikaga tainast ning teise teelusika abil poeta see kuuma õli sisse. Pane korraga õlisse 5–6 pontšikut, mitte rohkem – liiga palju pontšikuid jahutab õli maha. Küpseta mõni minut, pontšikuid aeg-ajalt pöörates, kuni need on kuldsed.

 

3. Tõsta köögipaberile tahenema, seejärel puista peale ohtralt tuhksuhkrut ja serveeri. Šokolaadisõbrad võivad pontšikuid hoopis sulašokolaadi sisse kasta!







Kommentaarid