Kukeseenepirukas kartulipudru taignal 28 cm vormi jaoks

 Kukeseenepirukas kartulipudru taignal 28 cm vormi jaoks

1 dl kartulipudru helbeid

180 g jahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl soola

100 g taluvõi sulatatud jahutatud

100 ml külma vett


Täidis:

400 g kuumtöödeltud seeni – praetud võiga ja maitsestatud soola ja pipraga, veidi jahutatud

1 sibul + 3 sl õli hautamiseks

200 ml piim

100 ml rõõsk koor

3 tk muna

1 tl soola + veidi pipart

150 g riivjuustu


Taignaks sega kuivained, küpsetuspulber ja sool omavahel. Klopi muna lahti, vispelda juurde

maitseained ja vedelikud. Vala kuivainetele ja sega mõnusaks taignapalliks. Tõsta kilesse pakitult

külmkappi vähemalt 30 minutiks

Suru siis taigen 28 cm läbimõõduga vormi põhjale ja külgedele ja torka kahvliga mõned augud põhja ning

küpseta ahjus 200 kraadi juures u 10 minutit. Eelküpsetus on vajalik, et põhi jääks krõbe, kuna

katteained on rasked ja märjad.

Täidisained sega omavahel. Riivjuustu võid ka pinnale riputada aga võid ka massi hulka segada.

Küpseta kaunilt kuldseks. Hea ka järgmisel päeval.



Kommentaarid