Kukeseenepirukas kartulipudru taignal 28 cm vormi jaoks
1 dl kartulipudru helbeid
180 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
100 g taluvõi sulatatud jahutatud
100 ml külma vett
Täidis:
400 g kuumtöödeltud seeni – praetud võiga ja maitsestatud soola ja pipraga, veidi jahutatud
1 sibul + 3 sl õli hautamiseks
200 ml piim
100 ml rõõsk koor
3 tk muna
1 tl soola + veidi pipart
150 g riivjuustu
Taignaks sega kuivained, küpsetuspulber ja sool omavahel. Klopi muna lahti, vispelda juurde
maitseained ja vedelikud. Vala kuivainetele ja sega mõnusaks taignapalliks. Tõsta kilesse pakitult
külmkappi vähemalt 30 minutiks
Suru siis taigen 28 cm läbimõõduga vormi põhjale ja külgedele ja torka kahvliga mõned augud põhja ning
küpseta ahjus 200 kraadi juures u 10 minutit. Eelküpsetus on vajalik, et põhi jääks krõbe, kuna
katteained on rasked ja märjad.
Täidisained sega omavahel. Riivjuustu võid ka pinnale riputada aga võid ka massi hulka segada.
Küpseta kaunilt kuldseks. Hea ka järgmisel päeval.
Kommentaarid
Postita kommentaar