Lõhe seeneseljanka

 Lõhe seeneseljanka

https://toidutare.ohtuleht.ee/1029038/kevadine-supp-lohe-seeneseljanka

Koostisosad

KALAPULJONG

1 tk Lõhesupikogu

1 tk Sibul

1 tk Porgnand

1 tk Porru

7 tk Must terapipar

3 tk Vürtspipar

2 tk Loorberileht

SELJANKA

1.25 l Kalapuljong

2 tk Sibul

1 tk Porgand

4-6 tk kartulit

2 spl Või

300 g Tomatipüree – kehtib lahjema vedelama püree kohta, tummsiemat tuleb vähem lisada

1 tl suhkrut tomati happesuse tasakaalustamiseks

4 tk Soolakurk

2 dl Kurgisoolvesi

150 g Soolaseened või praetud šampinjonid – võib ka ära jätta

12 tk Must oliiv

12 tk Kappar

300 g Lõhefilee

SERVEERIMISEKS

Hakitud till ja/või petersell

Sidrunisektor

Hapukoor


Valmistamine


1. Pane supikogu potti, kalla peale nii palju külma vett, et see on kaetud ja mõni sentimeeter üle.

Kuumuta keemiseni ja eemalda vaht.


2. Pane potti terve sibul, millelt on välimised koored eemaldatud, porgand, porru, pipra-ja vürtsiterad

ning loorber. Alanda kuumus nii madalaks, et vedelik vaevu väreleb ja keeda 25 minutit. Kurna. Kui vaja

siis võib seda isegi 2 korda teha, et leem jääks selge. Tõsta kõrvale kalaliha, kui seda on luude külge

jäänud.


3. Koori ja haki sibulad ning porgand. Sulata pannil või, hauta sibulat ja porgandit segades 4-5 minutit.

Lisa tomatipüree ja veidi puljongit ning hauta mõõdukal kuumusel kaane all 10 minutit. Lisa hakitud

kurgid ja hauta veel 10-15 minutit, et seljankapõhi jääks üsna paks.


4. Kuumuta puljong keemiseni. Lisa kurgivedelik ja panni sisu. Sega läbi ja keeda mõõdukal kuumusel 15

minutit. Nüüd pane potti tükeldatud seened (šampinjonid peaks eelnevalt pannil läbi praadima). Hauta

10 minutit. Maitsesta soola ja pipraga, kui vaja siis ka sidrunimahlaga.


5. Lisa oliivid, kapparid ja kuubikuteks lõigatud kala. Hauta 5-7 minutit või kuni kala on küps. Serveeri

hakitud ürtide, sidruniviilude ja hapukoorega.



Kommentaarid