Lõhe seeneseljanka
https://toidutare.ohtuleht.ee/1029038/kevadine-supp-lohe-seeneseljanka
Koostisosad
KALAPULJONG
1 tk Lõhesupikogu
1 tk Sibul
1 tk Porgnand
1 tk Porru
7 tk Must terapipar
3 tk Vürtspipar
2 tk Loorberileht
SELJANKA
1.25 l Kalapuljong
2 tk Sibul
1 tk Porgand
4-6 tk kartulit
2 spl Või
300 g Tomatipüree – kehtib lahjema vedelama püree kohta, tummsiemat tuleb vähem lisada
1 tl suhkrut tomati happesuse tasakaalustamiseks
4 tk Soolakurk
2 dl Kurgisoolvesi
150 g Soolaseened või praetud šampinjonid – võib ka ära jätta
12 tk Must oliiv
12 tk Kappar
300 g Lõhefilee
SERVEERIMISEKS
Hakitud till ja/või petersell
Sidrunisektor
Hapukoor
Valmistamine
1. Pane supikogu potti, kalla peale nii palju külma vett, et see on kaetud ja mõni sentimeeter üle.
Kuumuta keemiseni ja eemalda vaht.
2. Pane potti terve sibul, millelt on välimised koored eemaldatud, porgand, porru, pipra-ja vürtsiterad
ning loorber. Alanda kuumus nii madalaks, et vedelik vaevu väreleb ja keeda 25 minutit. Kurna. Kui vaja
siis võib seda isegi 2 korda teha, et leem jääks selge. Tõsta kõrvale kalaliha, kui seda on luude külge
jäänud.
3. Koori ja haki sibulad ning porgand. Sulata pannil või, hauta sibulat ja porgandit segades 4-5 minutit.
Lisa tomatipüree ja veidi puljongit ning hauta mõõdukal kuumusel kaane all 10 minutit. Lisa hakitud
kurgid ja hauta veel 10-15 minutit, et seljankapõhi jääks üsna paks.
4. Kuumuta puljong keemiseni. Lisa kurgivedelik ja panni sisu. Sega läbi ja keeda mõõdukal kuumusel 15
minutit. Nüüd pane potti tükeldatud seened (šampinjonid peaks eelnevalt pannil läbi praadima). Hauta
10 minutit. Maitsesta soola ja pipraga, kui vaja siis ka sidrunimahlaga.
5. Lisa oliivid, kapparid ja kuubikuteks lõigatud kala. Hauta 5-7 minutit või kuni kala on küps. Serveeri
hakitud ürtide, sidruniviilude ja hapukoorega.
Kommentaarid
Postita kommentaar