Meepräänikud

 Meepräänikud 

*Sellest tainakogusest saad umbes 20-25 präänikut.

Nostalgilised pehmed meemaitselised küpsised.

Koostisosad

70 g Toasoe või

150 g Vedel mesi

2 tk Munakollane (suur)

1 dl Suhkur

0.25 tl Nelk MAITSEAINETE VALIK ON SINU TEHA, ole loominguline

0.25 tl Kaneel

Muskaatpähkel (värskelt riivitud)

0.25 tl Sool

300 g Nisujahu

2 tl Küpsetuspulber

GLASUUR

1 tk Munavalge

1 dl Tuhksuhkur

Valmistamine


1. Sega lusikaga toasoe või, mesi, munakollased ja suhkur ühtlaseks massiks.


2. Jäta igaks juhuks 50 g jahu esmalt kõrvale, kuna munade suurus võib olla nõutust väiksem. Siis aga

võib tainas liiga kuiv tulla. Seega sega kuivained omavahel ja lisa tainasse.


3. Sega tainast kätega seni, kuni saad ühtlase massi. See peab olema sedavõrd ühtlane, et saad käte

vahel kenasti koos püsivaid küpsiseid vormida. Lisa vajadusel järelejäänud jahu kogus. Pane tainas

pooleks tunniks külmikusse kile alla ootele.


4. Vormi käte vahel esmalt pallikesed umbes 4-5 cm läbimõõduga. Suru need õrnalt alt lapikuks ja aseta

küpsetusplaadile. Jäta küpsiste vahele piisavalt kerkimisruumi. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20

minutit, kuni need on pruunikad.


5. Vahepeal valmista glasuur. Selleks klopi tuhksuhkur munavalgega ühtlaseks. Pintselda kohe ahjus

tulnud präänikutele.




Kommentaarid