Meepräänikud
*Sellest tainakogusest saad umbes 20-25 präänikut.
Nostalgilised pehmed meemaitselised küpsised.
Koostisosad
70 g Toasoe või
150 g Vedel mesi
2 tk Munakollane (suur)
1 dl Suhkur
0.25 tl Nelk MAITSEAINETE VALIK ON SINU TEHA, ole loominguline
0.25 tl Kaneel
Muskaatpähkel (värskelt riivitud)
0.25 tl Sool
300 g Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
GLASUUR
1 tk Munavalge
1 dl Tuhksuhkur
Valmistamine
1. Sega lusikaga toasoe või, mesi, munakollased ja suhkur ühtlaseks massiks.
2. Jäta igaks juhuks 50 g jahu esmalt kõrvale, kuna munade suurus võib olla nõutust väiksem. Siis aga
võib tainas liiga kuiv tulla. Seega sega kuivained omavahel ja lisa tainasse.
3. Sega tainast kätega seni, kuni saad ühtlase massi. See peab olema sedavõrd ühtlane, et saad käte
vahel kenasti koos püsivaid küpsiseid vormida. Lisa vajadusel järelejäänud jahu kogus. Pane tainas
pooleks tunniks külmikusse kile alla ootele.
4. Vormi käte vahel esmalt pallikesed umbes 4-5 cm läbimõõduga. Suru need õrnalt alt lapikuks ja aseta
küpsetusplaadile. Jäta küpsiste vahele piisavalt kerkimisruumi. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20
minutit, kuni need on pruunikad.
5. Vahepeal valmista glasuur. Selleks klopi tuhksuhkur munavalgega ühtlaseks. Pintselda kohe ahjus
tulnud präänikutele.
Kommentaarid
Postita kommentaar