Slaavi püreesupp

 Slaavi püreesupp

4 sibulat

7 porgand

4 peeti

8 kartulit

2 l vett

2 kana- või aedviljapuljongikuubikut

1 tl ürdisoola

1 ml musta pipart(1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)

3/4 tl tüümiani

3/4 tl majoraani

200 g peekonit

400 g kupatatud või värskeid seeni KUI ON SOOLASEENED OLE SOOLA LISAMISEL ETTEVAATLIK

100 g rõõska koort

100 ml piima

2 tl äädikat (10%)

Valmistamine

Valmistusviis Koori aedviljad ning tükelda sibul, porgand ja kartul. Riivi peet, sest see valmib teistest

aeglasemalt. Lase vesi keema, lisa puljongikuubikud, aedviljad ja maitseained. Keeda, kuni aedvili on

pehme. Püreesta supp koos leemega püreepressi, köögikombaini või mikseri abil.

Need lähevad pärast supi peale. Haki peekon ja seened. Pruunista seened kergelt kuumal pannil

peekonist eralduvas rasvas.

Lisa supile koor, piim, äädikas ja maitse järgi maitseaineid. Kui supp on vedel, paksenda seda, segades

veidike nisujahu koore või piima hulka. Valmis supile puista seene- ja peekonitükid.

Serveeri kohe pärast valmistamist.






Kommentaarid