Slaavi püreesupp
4 sibulat
7 porgand
4 peeti
8 kartulit
2 l vett
2 kana- või aedviljapuljongikuubikut
1 tl ürdisoola
1 ml musta pipart(1 ml=maitseainelusikate komplekti kõige väiksem lusikas)
3/4 tl tüümiani
3/4 tl majoraani
200 g peekonit
400 g kupatatud või värskeid seeni KUI ON SOOLASEENED OLE SOOLA LISAMISEL ETTEVAATLIK
100 g rõõska koort
100 ml piima
2 tl äädikat (10%)
Valmistamine
Valmistusviis Koori aedviljad ning tükelda sibul, porgand ja kartul. Riivi peet, sest see valmib teistest
aeglasemalt. Lase vesi keema, lisa puljongikuubikud, aedviljad ja maitseained. Keeda, kuni aedvili on
pehme. Püreesta supp koos leemega püreepressi, köögikombaini või mikseri abil.
Need lähevad pärast supi peale. Haki peekon ja seened. Pruunista seened kergelt kuumal pannil
peekonist eralduvas rasvas.
Lisa supile koor, piim, äädikas ja maitse järgi maitseaineid. Kui supp on vedel, paksenda seda, segades
veidike nisujahu koore või piima hulka. Valmis supile puista seene- ja peekonitükid.
Serveeri kohe pärast valmistamist.
Kommentaarid
Postita kommentaar