Kalapelmeenid

 Kalapelmeenid

Peekoni- ja sibulalisandiga kalapelmeenid on üllatavalt hõrgud ja mahedad. Täidise valmistamiseks võid

kasutada nii hakklihamasinat kui ka lihtsalt nuga ja peent tükeldust. Mina eelistan just seda viimast

varianti, et kala delikaatne ja mahe ning peekoni rikkalik olemus oleksid süües äratuntavad

Kogus: neljale

Valmistusaeg: 20-40 min

+ 30 minutit taina tahenemiseks


Koostisosad

PELMEENITAINAS

400 g Nisujahu

1 tk Muna

1 tl Sool

1.5 dl Vesi

TÄIDIS

300 g Kalafilee (soovitavalt valge kala)

150 g Suitsupeekon

2 tk Sibul (peeneks hakitud)

Õli (praadimiseks)

Sool

Valge pipar

Aedtill (soovi korral)

SERVEERIMISEKS

Hapukoor

Maitseroheline

Valmistamine


Taina jaoks tee jahuhunniku sisse süvend ning löö sinna muna, lisa ka sool. Sega jahu järk-järgult muna ja

veega, et moodustuks tihke ja ühtlane tainas. Keera tainapall kile sisse ning jäta vähemalt pooleks

tunniks külma. Prae hakitud sibulad keskmisel kuumusel klaasjaks. Sega sibul tükeldatud kala ja


peekoniga ning purusta köögikombainis või sauseguriga ühtlaseks massiks. Maitsesta soola, valge pipra

ja tilliga. Võta tainas külmast ning rulli jahusel pinnal 1–1,5 mm paksuseks. Vormi sellest 10 cm

läbimõõduga ringid. Aseta iga tainaringi keskele 1 supilusikatäis täidist ja pigista ääred kinni. Mina

kasutasin tavapärasest veidi suuremate pelmeenide tegemiseks pirukavorme. Valmis pelmeene hoia

jahusel pinnal, et nad laua külge ei hakkaks. Kuumuta potis vesi, lisa sool ja keeda pelmeene mõni minut,

kuni nad pinnale tõusevad. Serveeri koos ürtide ja hapukoorega.










Kommentaarid