Kalapelmeenid
Peekoni- ja sibulalisandiga kalapelmeenid on üllatavalt hõrgud ja mahedad. Täidise valmistamiseks võid
kasutada nii hakklihamasinat kui ka lihtsalt nuga ja peent tükeldust. Mina eelistan just seda viimast
varianti, et kala delikaatne ja mahe ning peekoni rikkalik olemus oleksid süües äratuntavad
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 30 minutit taina tahenemiseks
Koostisosad
PELMEENITAINAS
400 g Nisujahu
1 tk Muna
1 tl Sool
1.5 dl Vesi
TÄIDIS
300 g Kalafilee (soovitavalt valge kala)
150 g Suitsupeekon
2 tk Sibul (peeneks hakitud)
Õli (praadimiseks)
Sool
Valge pipar
Aedtill (soovi korral)
SERVEERIMISEKS
Hapukoor
Maitseroheline
Valmistamine
Taina jaoks tee jahuhunniku sisse süvend ning löö sinna muna, lisa ka sool. Sega jahu järk-järgult muna ja
veega, et moodustuks tihke ja ühtlane tainas. Keera tainapall kile sisse ning jäta vähemalt pooleks
tunniks külma. Prae hakitud sibulad keskmisel kuumusel klaasjaks. Sega sibul tükeldatud kala ja
peekoniga ning purusta köögikombainis või sauseguriga ühtlaseks massiks. Maitsesta soola, valge pipra
ja tilliga. Võta tainas külmast ning rulli jahusel pinnal 1–1,5 mm paksuseks. Vormi sellest 10 cm
läbimõõduga ringid. Aseta iga tainaringi keskele 1 supilusikatäis täidist ja pigista ääred kinni. Mina
kasutasin tavapärasest veidi suuremate pelmeenide tegemiseks pirukavorme. Valmis pelmeene hoia
jahusel pinnal, et nad laua külge ei hakkaks. Kuumuta potis vesi, lisa sool ja keeda pelmeene mõni minut,
kuni nad pinnale tõusevad. Serveeri koos ürtide ja hapukoorega.
Kommentaarid
Postita kommentaar